by john on
november 23, 2016

Hållbar och varm i vinter – från topp till tå

Vi tipsar om våra sex unisex favvoplagg med hållbart mode i åtanke. Värmande slow fashion kläder och skor, från rekomössa till ekosocka. Alla kläder finns att köpa online och är gjorda med omsorg.

Ekologisk mössa, återvunnen bomull gråHandstickad sjal vinröd från Bättre värld

 

1) Håll huvudet varmt med en mössa , med en neutral färg som grå kan du passa på att sticka ut och matcha färg på andra plagg som halsduk, tröja och skor. Denna är gjord av återvunnen bomull och kommer ifrån Uma Bazaar, 249 kr.

2) Vira in hals och axlar med en handstickad halsduk. Bättre Världs rödmelerad sjal är gjord av 100% svensk ull från Ullcentrum på Öland och kostar 200 kr.

 

 Röd stickad ekologisk tröja från UllcentrumEkologisk unisex underställ vuxna

 

3) Håll värmen under jackan med en stor gosig stickad tröja, som matchar lika bra till halsduken och skorna som ett par mjukisbyxor i soffan. Ullcentrum tröja är gjord av svensk ull och kostar  1 375 kr.

4) Ett par riktigt sköna långkalsonger passar lika bra under kläderna som att mysa i hemma. Polarn och Pyrets unisex eko-långkalsonger har extra mjuka sömmar och ribbad mudd vid benslutet, 349 kr.

 

Ekostrumpor, unisex, ullResole Skåne

 

5) Varma strumpor gör under! Dessa ekostrumpor är gjorda av hampa och bomull (Ekogarderoben, 129 kr ) och matchar harmoniskt med återvinningsmössan.

6) Röd återvunnen robust textilsneakers med tjock gummisula som håller tårna på höjd från kylan. Resole Skåne, 1 299 kr.